Oriah Mountain Dreamer

Oriah elsősorban mesélő. A szavak, szimbólumok és történetek szerelmese, melyek felemelik lelkünket, megérintik szívünket és segítő példákat nyújtanak életünk értelmezéséhez.

Írásai, tanításai és utazásai mind felfedezések, melyek segítenek eljutni ahhoz a felismeréshez, hogyan éljük meg egyéniségünket a legmélyebb szinten és hogyan értelmezzük újra a világot.. Humorral, belátással és együttérzéssel kezeli az emberi küzdelmeket. Oriah arra ösztönzi önmagát és másokat is, hogy kíméletlenül őszintén és végtelenül kedvesen  tekintsünk saját erősségeinkre és gyengeségeinkre.

Egy kis közösségben nőtt fel Észak-Ontarioban (Kanada délkeleti részén). Oriah családjának elkötelezettsége vitte kérdéseit és kutatásait a keresztény hagyományok felé. Otthon, a pusztában kezdte el tanításait,  és minden megszerzett tudását továbbadta az embereknek: napi imádságok, jóga, meditáció és írások formájában. Végzett szociológus és filozófus.

Az Oriah névnek szokatlan története van. 1984-ben, harmincas évei kezdetén súlyos, krónikus fáradtság szindrómában szenvedett. Volt egy álma, melyben néhány idősebb hölgy - akiket ő nagymamáknak hívott - azt tanácsolták neki, hogy változtassa meg a nevét Oriah-ra, mert gyógyulásának ez egy fontos része.

Bár nehezen vette rá magát olyasmire, amelyet a környezete furcsállt, de mégis felvette az Oriah nevet, ezentúl mindenki így szólította, még az anyja is. 20 évvel később, amikor könyvei dedikálásának turnéja elkezdődött, 3 különböző városban eltöltött egymás utáni napon a könyvesboltban azt mondták neki az emberek, hogy a neve isteni fényt jelent, és egy ősi zsidó szokás megváltoztatni a beteg nevét, hogy aztán behívják az új gyógyító energiákat. Egy évvel a névfelvétel után Oriah még mindig kereste a gyógyulást. Egy sámánista tanárhoz is eljutott, aki egy "Mountain Dreamer" - "Hegyi álmodó" elnevezésű gyógyszert adott neki. A sámán azt mondta, hogy a gyógyszer neve azt is megmutatja, hogy élete során milyen ajándékot tud a világnak felajánlani, a jleentése pedig ez: " az ember, aki szereti feszegetni a határokat".

A szerző könyvei