Mark Williams, John Teasdale, Zindel Segal és Jon Kabat-Zinn

MARK WILLIAMS, PHD a klinikai pszichológia professzora. A klinikai és kísérleti pszichológia terén végzett kutatásai a depresszió és a szuicid viselkedésformák alapját képező lélektani folyamatok megértésére, valamint új pszichológiai kezelésmódok kifejlesztésére irányulnak.

JOHN TEASDALE, PHD A közelmúltban korábbi kutatási eredményeit az éber tudatosság-alapú kognitív terápia kifejlesztéséhez és értékeléséhez használták fel. A nemrégiben nyugalomba vonult dr. Teasdale továbbra is érdeklődéssel viseltetik a meditáció és az éber tudatosság-tréning gyakorlata, tanulmányozása és oktatása iránt.

ZINDEL SEGAL, PHD Kutatásai segítettek meghatározni a visszatérő kedélybetegségre való hajlam pszichológiai jeleit. Dr. Segal elszánt szószólója az éber tudatosság-alapú klinikai kezelés fontosságának a pszichiátriában és az elmegyógyászatban.

JON KABAT-ZINN, PHD tudós, író és meditációs oktató. Munkásságával hozzájárult az éber tudatosság mozgalmának egyre szélesebb körű elterjedéséhez mind bevett közintézményekben, például iskolákban, börtönökben vagy hivatásos sportegyesületekben, mind az orvostudomány és a pszichológia területén.
Dr. Kabat-Zinn a Consortium of Academic Health Centers for Integrative Medicine (Felsőoktatási Egészségügyi Központok Egyesülése az Integratív Orvostudományért) első összehívója és megalapítója, valamint az Elme és Élet Intézet igazgatótanácsának alelnöke, mely csoport párbeszédeket szervez a Dalai Láma és nyugati tudósok között, hogy előmozdítsa az elme, az érzelmek és a valóság természetének megismerésére és kifürkészésére irányuló különféle módszerek mélyebb megértését.