Karen Casey

Karen Casey hiteles embernek, tanítónak tűnik: súlyos alkoholizmusból gyógyította ki önmagát, amely pedig már a zárt intézetig juttatta. Egy napon megjelent előtte az, hogy hamarosan meghal, ha nem hagy fel ezzel az életmóddal.

 

A hirtelen jött megvilágosodás után lépésről lépésre fejtette fel önnön lelkiségének buktatóit, hogyan romlott el az élete kislány korától indulva a sikertelen házasságon át addig a pontig, amíg végzetes alkohol-függőségbe nem került. Casey élő példája annak a József Attila-i gondolatnak: „Aki dudás akar lenni/pokolra kell annak menni”. Casey keresztülment ezen a tűzön, és felemelkedve megváltozott, olyannyira, hogy ereje és képessége lett mások hiteles tanítására, gyógyítására.

Casey első könyve, az Each Day a New Beginning – Daily Meditations for Women (Minden nap új kezdet – Napi elmélkedések nők számára) anonim, 1982-es megjelentetése után még 18 könyvet publikált, amelyek 14 nyelven jelentek meg. Népszerű és olvasott szerző, ez az első könyve több mint 3 millió példányban kelt el. Az Amerikai Egyesült Államokban élő asszony, kapcsolati és családterapeuta, igen keresett előadója az Egyesült Államokban is népszerű spiritualitás-konferenciáknak

Kapcsolódó kategóriák