Franz Bardon

Mágus, a Hermetikus Mágia tanítója. Az Universalia nevű csehszlovák hermetikus rend beavatott tagja.

Bardon műveinek legjellemzőbb vonása az egyszerűsége, viszonylag kevés az elméleti rész, a hangsúlyt inkább a gyakorlati feladatokra helyezi.

Az Igazi Beavatás Útja lépésről lépésre vezet végig a gyakorlati mágia rögös útján. Bardon tanítási rendszere nagyon szerteágazó. Az Igazi Beavatás Útja 10 gyakorlati fokozatra van felosztva. A gyakorlatok egyidejűleg célozzák meg a Test,a Lélek,és a Szellem fejlesztését. Ezek a gyakorlatok okkult kepességeket indítanak be a tanulóban,nemessé teszik a lelkét,és minden tekintetben javítják az egzisztenciát. Kiengyensúlyozottá teszik,amely elengedhetetlen a spirituális előmenetelhez.Megtisztítja a személyiségét,nehogy rossz kezekbe kerüljün a misztérium.A tanuló be fogja látni ezt. Bardon szerint nem szükséges tanító a szellemi felemelkedéshez,azt önmagunk által ugyanúgy elérhetjük.

Franz Bardon (1909. december 1.1958. július 10.), a csehszlovákiai Opavában született, A Második világháború alatt Bardont Hitler elfogatta, majd arra buzdította, hogy segítsen neki megnyerni a háborút, ő ezt elutasította, mire megkínozták. A tábort megtámadó orosz katonák szabadították ki. Ezután folytatta munkáját, míg 1958-ban le nem tartóztatták, majd bebörtönözték Brno-ban. Rendőrségi őrizetbevétele alatt halt meg, 1958. július 10-én.

forrás: Wikipedia

A szerző könyvei