Esther és Jerry Hicks

A Kérd és megadatik sorozat szerzői.

A két szerző texasi házaspár. Húsz év alatt számos könyvet és több száz hang- és video kiadványt jelentettek meg Amerikában azokról a tanításokról, melyekről Esther médiumként a szellemi lények Abraham nevű csoportjától értesül.

Ez a két kalandor nagykanállal habzsolja az élet örömeit, miközben rocksztárhoz méltó luxusbuszukkal turnéznak keresztül az Egyesült Államokon, mindig éppen arrafelé, ahol jó idő és barátok várják őket; s eközben minél több embernek teszik lehetővé az Abrahammel való találkozást.

JERRY HICKS

Jerry Hicks 2011. november 18-án elhunyt.

Jerry élete vetekszik egy celeb bibliográfiájával: cirkuszi előadóművész, zsonglőr, ökölvívó, énekes, tornász, rádiós műsorvezető, humorista, milliomos vállalkozó. Az ő szavaival élve: „Minden álmom, amire valaha vágytam – minden, amiről gyerekkorom óta álmodtam –, valóra vált:”

Egy sor rossz, néha zűrzavaros kapcsolat után, amelyek mind zátonyra futott, Jerry Esther számára igazi lélektárssá fejlődött. Ez a kapcsolat, ahogy Jerry mondja „lenyűgöző”- majd hozzáteszi: „Esther a legnagyvonalúbb társ, akit valaha ismertem.”

ESTHER HICKS

Társ, szerető, buszsofőr, mobil szatelit állomáskezelő, laptop-táskás, programmanager, szórakozás – és játékfelelős,  szabad idejében pedig a végtelen intelligencia áldott csatornája! Esther egy Sziklás-hegységbéli kisvárosi lányka, aki „sohasem merült el mélyen a dolgok részleteibe”, egyszerűen csak figyelte, ahogy a világ halad, és neki ez elég volt. Amikor aztán összejött Jerryvel, „a világ legbuzgóbb válasz-keresőjével”, Esther elkezdett napi rendszerességgel meditálni.
Úgy kilenc hónap elteltével Jerry kiváncsiságának és Esther nyitottságának köszönhetően egy szép napon Abraham kopogtatott Esther tudatának ajtaján.

„Soha nem láttam még Jerrynél érdeklődőbb embert” – elmélkedik – „még húszonegynéhány év elteltével is tele van Abraham felé intézett kérdésekkel.”

A szerző könyvei