Eckhart Tolle

Eckhart Tolle sokak szerint a ma elő legnagyobb spirituális tanító. Gondolatai nem igazodnak valamely konkrét valláshoz vagy tradícióhoz. Tanításaiban az ősi mesterek egyszerű és tiszta hangján mondja el mély üzenetét.

Azt, hogy miként ébredhetünk fel az itt és mostban, és mindennapjainkat élve hogyan maradhatunk ebben a fölébred állapotban.

Eckhart Tolle életéről:

Egy éjszaka 1977-ben, 29 korában, miután hosszú ideig szenvedett öngyilkos depressziós időszakoktól, Tolle azt mondja megtapasztalt egy „belső átalakulást”. Felébredt az éjszaka közepén, depressziós érzelmektől küszködve, ami olyan erőteljes volt, hogy az már „majdnem elviselhetetlen” volt.
Tolle így jellemezte amit megtapasztalt:
"Nem tudok tovább élni magammal. És ebben egy kérdés merült fel válasz nélkül: ki az az „én” aki nem tud saját magával élni? Mi az a magam ? Éreztem, hogy beszippant az űr. Abban az időben nem tudtam hogy ami igazából történt, az elme alkotta én, a nehézségeivel, problémáival, amik az elégedetlen múlt és a félelemmel teli jövő között él, összeomlott. Eloszlott. A következő reggel felébredtem és minden olyan békés volt. A béke ott volt, mert nem volt ott az én. Csak a jelen érzékelése vagy „létezés”, csak figyelni és nézni."

Ezen időszak után, különböző emberek, beleértve a korábbi Cambridge hallgatókat és embereket akikkel véletlenszerűen találkozott, elkezdték kérdezgetni az eszméiről. A következő több mint 5 évben, még több hallgató jött Tolle-hoz és és ő átköltözött Glastonbury-be, 3 órányira nyugatra Londontól, az alternatív élet egy fő központjába. Végül elkezdett újból Londonban dolgozni mint tanácsadó és spirituális tanító.

Eckhart Tolle: Csend a világ végén című könyvéből idézünk:

"Az érzékszervi érzékelés pusztán felszíni jelenség, mégis kaput nyithat a mélység dimenzióiba, a lélek birodalmába. A gondolatok nélküli befogadás állapotában nyitva állsz a névtelen, a mélységes misztérium előtt, amely minden létezőt átjár – az isteni jelenlét előtt. Amikor ezt a Jelenlétet érzékeled, rájössz, hogy ez saját Jelenléteddel – formán túli önmagaddal – egy."

A szerző könyvei