Don Miguel Ruiz

Don Miguel Ruiz mexikói tolték sámán, a Sas Lovagok leszármazottja, arra hivatott, hogy megossza velünk ősei bölcsességét.

Don Miguel Ruiz vidéki mexikói kuruzslócsaládban született és nevelkedett. Édesanyja curandera, vagyis javasasszony volt, nagyapja pedig nagual, azaz sámán. Családja előre megjósolta, hogy Miguel egyesíti majd a gyógyítás és a tanítás évszázados örökségét, és átviszi a jelenkorba az ezoterikus tolték bölcsességet. Miguelt azonban megzavarta a modern világ, és úgy döntött, inkább egészségügyi pályára lép, sebész lesz.

Életét egy halál közeli élmény változtatta meg. A hetvenes évek végén, egy éjszaka elaludt autója kormányánál. Abban a pillanatban ébredt fel, amikor kocsija egy betonfalnak rohant. Don Miguel úgy emlékszik, nem volt a testében, miközben biztonságos helyre vonszolta két barátját.

A történtektől kábultan önvizsgálatot tartott és úgy döntött, az ősi családi bölcsességnek szenteli magát. Sokat tanult édesanyjától, tanoncidejét pedig egy hatalmas sámánnál töltötte a mexikói sivatagban. Nagyapja időközben meghalt, de álmaiban folytatta unokája tanítását.

 

A szerző könyvei