Deepak Chopra

"Az a boldogság, amely egy adott okból fakad, a nyomorúság egyik formája csupán, hiszen az adott okot bármely pillanatban elvehetik tőlünk."

Deepak Chopra indiai származású orvos, író.

Amerikában tanult, és 1971-ig endokrinológusként tevékenykedett. Jelenleg a kaliforniai La Jollában lévő Jólét Chopra-központ fő tisztviselője, az Amerikai Ajurvédikus Egyesület elnöke, illetve a Maharishi Ajurvéda Gyógyközpont főorvosa.

Azonkívül világszerte elme/test gyakorlatokat tanít, és oktatási programokat tart. Nagyra értékelik munkásságát, amely a hagyományos keleti elveket honosította meg a nyugati világban.

DEEPAK CHOPRA KÖNYVEI:

Dr. Chopra huszonöt könyvet írt, amelyeket harmincöt nyelvre fordítottak le ezidáig.

Magyarul megjelent kötetei: Tökéletes egészség, Az élet hét törvénye, Kortalan test, időtlen tudat, Merlin és Artúr király, Határtalan életerő, Nyugalmas alvás, Tökéletes testsúly...

1999-ben a Time magazin beválasztotta a Század Első 100 Hőse közé, és az „alternatív gyógyászat költő-prófétájának” nevezte.

DEEPAK CHOPRA IDÉZET:

„ A Föld nem törekszik arra, hogy forogjon a tengelye körül, hanem az a természete, hogy szédületes sebességgel forogjon és száguldjon az űrben. A kisbabák természete, hogy boldogok. A Nap természete, hogy sugárzik. A csillagoké az, hogy ragyognak és sziporkáznak. Az emberi természetből pedig az adódik, hogy álmai fizikai formában is megnyilvánulnak, könnyedén és erőfeszítés nélkül.”

A szerző könyvei