Debbie Danowski-Pedro Lazaro

Miért nem tudom abbahagyni az evést?” Volt az életemben huszonhárom év, amikor nap mint nap feltettem magamnak ezt a kérdést.

Akkoriban időm nagy részét azzal töltöttem, hogy elkeseredetten próbáltam megszabadulni felesleges kilóimtól. Bármit is csináltam azonban, nem segített. Az életemet legyőzhetetlenül erős fizikai sóvárgások uralták. Nem volt erőm szembeszállni velük, és mindezért még utáltam is magam.

Nem sok hiányzott, hogy súlyom elérje a 150 kilót. Nyaktól lefelé nem mertem tükörbe nézni, mert rettegtem a testemet borító, masszív zsírpárnák látványától. De bármennyire feszültek is a ruháim, és bármilyen nagy fájdalmaim voltak is, az evést képtelen voltam abbahagyni.

Nyilvános helyeken állandó, mesterkélt mosollyal próbáltam leplezni szégyenérzetemet. A magánéletem tulajdonképpen nagy zabálások állandó körforgásából állt. Végül annyira megteltem gyűlölettel és megvetéssel önmagam iránt, hogy többször eljutottam az öngyilkosság gondolatáig. Nem akartam tovább így élni.

Mintegy utolsó erőfeszítéssel elhatároztam, hogy kipróbálok egy új programot, amelyről akkoriban hallottam.

Ennek ma már tíz éve. Miután felfedeztem az imént említett programot, az életem gyökeresen megváltozott: nem az ételek utáni sóvárgás határozza meg többé. Napjaim boldogan és tevékenyen telnek – azelőtt mindezt elképzelhetetlennek tartottam. Jelenlegi életem tehát maga a csoda.

A szerző könyvei