Deb Shapiro

"Ha megtanuljuk a testelme nyelvét, amely tünetek és betegségek segítségével fejezi ki magát, feltárhatjuk, hogy mi az, amit a lelkünkből és az érzelmeinkből elfojtottunk."

Deb Angliában született és nőtt fel az 1970-es években, Londonban. 15 éves kora óta meditál, Jiyu Kennett Roshi és Chime Rinpocse  buddhista és zen-buddhista szerzetesek útmutatásai alapján.

1983-ban Hawaii szigetén megalapította a Maitreya Intézetet Tai Szitu Rinpocse emlékére.

Elkötelezett híve a test-elme intuitív megértésén alapuló technikáknak. Deb Shapiro férjével, Ed Shapiroval együtt már több, mint húsz éve tart testi-lelki terápiás foglalkozásokat, és meditációs tanfolyamokat is vezetnek.

Deb Shapiro: A test az elme tükre

c. könyvből idézünk: "Ha megtanuljuk a testelme nyelvét, amely tünetek és betegségek segítségével fejezi ki magát, feltárhatjuk, hogy mi az, amit a lelkünkből és az érzelmeinkből elfojtottunk vagy figyelmen kívül hagytunk, és ez milyen hatással van fizikai testünkre. Ebből a nézőpontból szemlélve pedig hamarosan rájövünk, hogy ez egy rendkívül bensőséges, kétirányú kommunikáció, amely mind fizikai állapotunkat, mind pedig mentális és érzelmi egészségünket befolyásolja."

Könyvével, A test az elme tükre,  megnyerte a 2007-es Visionary Book Award-ot és a 2007-es Nautilus Book Award döntőse lett.