Candace B. Pert és Nancy Marriott

Dr. Candace Pert nemzetközileg elismert pszichofarmakológus, korábban a Georgetown egyetem orvoskarának professzora és kutatója.

A Nemzeti Mentálhigiénis Intézet osztályvezetője. A Bryn Mawr főiskolán végzett biológia szakon, majd a Johns Hopkins orvoskarán doktorált farmakológiából. Több mint 250 szakcikket jegyez. A világ számos pontján adott elő a farmakológia, idegi anatómia és saját élvonalbeli kutatási témája – az érzelmek és a testelme kapcsolata – tárgykörében.

Szereplése a közelmúlt egyik filmjében – Mi a csudát tudunk a világról? –, valamint 1997-es bestsellere – Molecules of Emotions: The Science Behind Bodymind Medicine – sokat tett a szerző úttörő feltevéseinek népszerűsítéséért. Ezek a tudatról, a neuropeptidekről és a valóságról fogalmaznak meg újszerű kijelentéseket. Candace jelenleg a peptid-T kifejlesztésén fáradozik, amelyet az AIDS ellenszerének szán. Időközben új CD-je is megjelent Psychosomatic Wellness: Healing Your Bodymind címmel, amely meditációkat és énerősítő kijelentéseket tartalmaz zenei kísérettel, valamint tájékoztató füzetecskével.

Honlap: www.candacepert.com

Kapcsolódó kategóriák