Brené Brown

Brené Brown az elmúlt tíz évben a szívvel-lélekkel élt élet fogalmát vizsgálta.

Brené Brown életéről

Dr. Brené Brown kutató, író és professzor. A Houston Egyetem Szociális Munka szakán dolgozik, a kutatási részlegen. Kutatásának első hét évét azzal töltötte, hogy kiderítse, miként hatnak ránk a szégyen és a félelem egyetemes tapasztalatai, és mennyiben változtatja meg az ezzel kapcsolatos rugalmasság azt, ahogyan élünk, szeretünk, gyermeket nevelünk és dolgozunk.

2008-ban a houstoni Alkohol és Drogtanácsadó rezidens kutatójának nevezték ki viselkedés-egészség témakörben. Brené számos tévé- és rádióadón – köztük az Oprah and Friends Radio Networkön – szerepelt meghívott vendégként, és több cikke jelent meg például az Elle magazinban. A Houston Women Magazine nemrégiben „2009 50 legbefolyásosabb nője” közé választotta. Számos könyvet írt, köztük az Élj szívvel-lélekkel című sikerkönyvet.

Brené Houstonban él férjével, Steve-vel és két gyermekükkel, Ellennel és Charlie-val. Kutatásairól többet is megtudhatsz a honlapjáról (www.brenebrown.com) vagy a blogjából (www.ordinarycourage.com). A honlapján érheted el a könyvéhez kapcsolódó olvasói útmutatást és olvasmánylistát is.