Baptist de Pape

"Beutaztam a világot, és nagy szerencsémre tizennyolc különböző hátterű és kultúrájú, befolyásos spirituális vezetővel, tudóssal és gondolkodóval találkozhattam és beszélhettem."

„Frissen végeztem a jogi egyetemen, és kecsegtető ajánlatot és kész szerződést kaptam a világ egyik legtekintélyesebb ügyvédi irodájától. Csak egy aláírás választott el a ragyogó karriertől – én mégis úgy döntöttem, hogy nem írom alá.

Eltűnődtem: Mit is akarok az élettől? Mi a célom?

Megtaláltam életem értelmét. Kristálytisztán láttam: a szívnek ezt az erejét kell feltárnom, ezt az energiáját, amely magával ragadott. Fel kell keresnem korunk vezető spirituális gondolkodóit, íróit és tanítóit, és meg kell kérdeznem a véleményüket a szívről. És le kell jegyeznem bölcsességüket az utókornak. Filmet kell készítenem a szívről.

Az elmém természetesen sohasem adott volna ilyen útmutatást, hiszen nem volt semmilyen filmes tapasztalatom. Mégsem kételkedtem benne egy pillanatig sem, hogy ez a feladatom. Ráébredtem életem céljára. Az érzés annyira elsöprő volt, hogy nem hagyott más választást, mint követni a hívást: a szív erején át fogom nézni az életet, és filmet készítek róla.

Hazamentem, összepakoltam, és felfogadtam egy forgatócsoportot. Semmi sem akadályozhatott meg, hogy elvégezzem az élet által rám rótt feladatot.”

A következő két évben beutaztam a világot, és nagy szerencsémre tizennyolc különböző hátterű és kultúrájú, befolyásos spirituális vezetővel, tudóssal és gondolkodóval találkozhattam és beszélhettem: Isabel Allende, Maya Angelou, Michael Beckwith, Deepak Chopra, Paulo Coelho, Joe Dispenza, Linda Francis, Jane Goodall, John Gray, Rollin McCraty, Howard Martin, Ruediger Schache, Marci Shimoff, Dean Shrock, Eckhart Tolle, Neale Donald Walsch, Marianne Williamson és Gary Zukav. A szív és az élet kölcsönhatásairól szóló rendkívüli, inspiráló történeteiken keresztül mind egyedi módon járultak hozzá saját filmötletemhez – és életem útjához –, ezért a film és e könyv Társszerzőinek tekintem őket.

A film és a könyv 2014. októberi nemzetközi premierje után 2014. november 4-étől az Édesvíz olvasók is kezükbe vehetik ezt a gyönyörű könyvet.

A szerző könyvei