A. J. Christian

Christian nem nevezi ezo-gurunak magát. A legfontosabbnak az emberi szabad gondolkodást tartja.

A mindentől szabad azt jelenti: szabad társadalomtól, neveléstől, családtól, gondolatoktól, érzelmektől. Azt mondja, találjuk meg a saját életünket és ne másoktól próbáljuk megtanulni, erre is jó eszköz a Tudatos Figyelem.

„Az emberek szeretik a bonyolult hókuszpókuszt, de az igazán hasznos dolgok mindig egyszerűek!"

Nincs is annál izgalmasabb, mint amikor megtalálod azt a sok csodát, amelyet a szíved mélye rejt. Ám utad nem könnyű, sok-sok buktatóval terhes: a bizonytalanság és a kétely minden pillanatban újabbnál újabb falakat teremt.

A.J.CHRISTIAN KÖNYVEIRŐL:

Miután visszatért, egyre több tudást kereső ember tanult tőle.
Christian mindezek ellenére a lehető legteljesebben élte az emberi életet, az anyagi világ minden örömét és bánatát megtapasztalta. S noha saját bevallása szerint jól érezte magát a hétköznapok pillanataiban, amióta két könyve, a Mit keresett ISTEN a nappalimban? és a Mit keresett ISTEN a hálószobában? megjelent, megszűntek számára az átlagos mindennapok: hétről hétre előadásokat, különféle foglalkozásokat tart, amelyeken minden kereső embert kortól, nemtől függetlenül befogad, és tanítások nélkül, lényével segít bennünket, hogy megtalálhassuk önmagunkat.

Ezeket követte a Tekintet sorozat, A TALEN, és az A NŐKKEL CSAK A BAJ VAN? című sikerkönyve.

A. J. CHRISTIAN ÉLETÉRŐL:

1975. 07. 01-én, 00.07 perckor született Budapesten.
Gyermekéveit éppúgy élte, mint bármelyikünk, ám tízesztendős kora körül fokozatosan megváltozott, azaz ahogy ő fogalmazott: „Szép lassan öntudatra ébredtem.”
Változása nem állt meg, még húszesztendős sem volt, amikor egy hátizsákkal elindult otthonról, és csak hét hónap elteltével tért haza.

A remeteségből tudatosan tért vissza:
„Tudod, ott voltam az erdőben. Körülöttem csodálatos fák, ha jobbra néztem, hegyek, ha balra néztem, őzek – s egyszer csak rájöttem, hogy itt nem én leszek békés, csak rám telepszik a béke! Könnyű a lombok alatt nyugodtnak és türelmesnek lenni, de próbáld csak meg a 35 fokos kánikulában, a tömött déli buszon… Hirtelen rádöbbentem, hogy a lényeg az Életben van, s ha elvonulsz az élettől, nem leszel bölcsebb, épp csak elmenekülsz önmagad elől, elmenekülsz Mindentől.”

 

A szerző könyvei