AZ ISTENI SZERETET ARANYLÓ VULKÁNJA

Śrī Caitanya Mahāprabhu élete és tanításai

MEGOSZTÁS: 
Szerző Swámi B. R. Sridhara
Ár

Normál ár: 2 200 Ft

Kedvezményes ár: 880 Ft

Oldalszám 160
Méret 158x235
Kötés Keményfedeles
ISBN 9789635287604
Megjelenés dátuma 2004-02-28
Kívánságlistára | Másoknak ajánlom
Rövid jellemzés

OUTLET
Szépséghibás könyv
E hiánypótló kötet elsősorban a személyes istenképet valló világnézet elemzésével, illetve a Krisna-tudat lételméletével foglalkozik. Legteljesebb méltóságában mutatja be mindkettőt, ezért különleges gyöngyszeme a védikus irodalomnak.

Swámi B. R. Sridhara: Az isteni szeretet aranyló vulkánja


E hiánypótló kötet elsősorban a személyes istenképet valló világnézet elemzésével, illetve a Krisna-tudat lételméletével foglalkozik. Legteljesebb méltóságában mutatja be mindkettőt, ezért különleges gyöngyszeme a védikus irodalomnak. Nem az elmebeli tudást vagy a lételméletet tartja a legfontosabbnak, hanem az eksztázist, a szépséget és a harmóniát, azaz a rasát. Egyedülálló értekezés ez, amely a teizmust az intellektuális zsonglőrködés síkjáról a rasa, az íz birodalmába emeli. Az életrajzi mű lenyűgözően mutatja be az Isteni Szeretet természetrajzát.


Swámi B. R. Sridhara: Az isteni szeretet aranyló vulkánja


* -Mélyen elmerülve saját szépségének és édességének valóságában, Krisna ellopta Rádháráni érzelemvilágát, s Magát az Ő csillogó ragyogásába öltöztetve, mint Srí Caitanya Maháprabhu jelent meg. Megjelenésének utolsó tizenkét évében mélyen elmerült az egyesülés és szétválás legbensőbb érzéseiben, megosztván azokat legodaadóbb híveivel. A Krisnától való elválás halálos fájdalmai miatt szívéből az eksztázis vulkánkitörései lövelltek ki, ajkán pedig aranyló lávafolyamként jelent meg tanítása: a Siksástakam. Leborulok hát Srí Caitanya Maháprabhu, Az Isteni Szeretet Aranyló Vulkánjának lábainál.- * -Ó, Govinda! Nélküled a világ üres. Mint zápor, úgy szakad a könnyem, S egy pillanat az örökkévalóságnak tűnik.-


Olvass bővebben a szerzőről ITT!


További ezoterikus és spirituális könyvek az Édesvíz Webáruház akciós könyvajánlatainak oldalán találhatók!

A kategória legnépszerűbb könyvei
Mit választottak mások
A szerző könyvei