eKönyv - Boldogságterv

MEGOSZTÁS: 
eKönyv -  Boldogságterv

Szerző
Ár
2 490 Ft
ISBN 9789635292714
Megjelenés dátuma 2013-11-08
Másoknak ajánlom
Rövid jellemzés A Boldogságterv csodálatos könyv. Gretchen Rubin megmutatja, hogyan lehetsz azon nyomban boldog - apró, működő, mindenki számára megvalósítható lépésekkel.

Egy esős délutánon Gretchen Rubin a föld legprózaibb helyén, egy belvárosi buszon megvilágosodik. Rádöbben, hogy vánszorog a nap, de rohannak az évek, múlik az idő, ő pedig nem koncentrál eléggé azokra a dolgokra, amelyek igazán számítanak. Ott, abban a szent pillanatban eldönti, hogy rászán egy évet a boldogságára.


Boldogságterv ennek az egy évnek a friss, lenyűgöző nyomon kísérése, humoros, bölcs krónikája. Annak a tizenkét hónapnak a kalandjait meséli el, amikor Rubin az ókori bölcsek, a modern tudomány, valamint a popkultúra tanácsait alkalmazva a boldogságot kereste.


A tanulságos, mégis szórakoztató, gondolatébresztő, de lenyűgözően olvasmányos könyv nyomán mindannyian kedvet kapunk életünk megváltoztatásához. Azonnal hozzá akarunk látni, hogy kis lépésekkel nagy változást vigyünk véghez.


 


Gretchen Rubin: Boldogságterv


Rubin nem tudott, de nem is akart hátat fordítani a környezetének; inkább az élete javítására összpontosított. Minden hónapban más fogadalomcsoport került sorra: mutasd ki a szereteted, kérj segítséget, szórakozz többet, vezess hálanaplót, ne törődj az eredménnyel. Beleásta magát az elméletekbe: Epikurosztól Thoreau-ig, Martin Seligmantól a Dalai Lámáig mindenkit végigolvasott, hogy rájöjjön, mi hasznos neki – és mi nem.


Néha meglepő következtetésekre jutott – például úgy találta, hogy a pénz igenis boldogít, ha okosan használják; hogy az újdonság és a kihívás rengeteget lendít a boldogságon; a „kényeztetéstől” csak még nehezebb lesz; hogy a harag ellen nem használ a beszéd; hogy a legkisebb változás számít legjobban – akár hétköznapi, akár mélyenszántó.


"Most azt gondolhatod: ha minden boldogságterv egyedi, miért vacakolnál az enyémmel? A boldogság tanulmányozása közben meglepetten jöttem rá valamire: gyakran többet tanulok mások szélsőségesen egyéni tapasztalataiból, mint azokból a forrásokból, amelyek aprólékos részletességgel elemzik az általános elveket, vagy a legújabb kutatásokra hivatkoznak. Többre értékelem az érveknél mindazt, ami egyeseknek bevált, még akkor is, ha látszólag egyáltalán nem hasonlítunk egymásra. Ami engem illet, sosem gondoltam volna, hogy egy szellemes, Tourette-szindrómás szótáríró, egy huszonéves tüdőbajos szent, egy hipokrita orosz regényíró és egy alapító atya lesz a legkészségesebb vezetőm – mégis így történt.


Remélem, a boldogságtervemről írt beszámoló bátorságot önt beléd, és te is belevágsz a sajátod megvalósításába. Bármikor olvasod ezt a könyvet, bárhol is vagy éppen, a helyzet pont megfelelő arra, hogy nekifogj."
Gretchen Rubin: Boldogságterv


Ez a könyv már az ötödik oldalnál boldoggá tett. És minél tovább olvastam, annál boldogabb lettem. Csupa nagyszerű ötlet, életem minden területén változást hozott a szerelemtől a pénzig, a munkától a játékig, az írástól a diétás kóláig.” – A. J. Jacobs


„A boldogság fertőző. Akárcsak a Boldogságterv. Ha elolvasod, hogyan kereste Gretchen Rubin egy éven át az elégedettséget, rögtön el akarod kezdeni saját boldogságtervedet, és ráveszed a barátaidat, a családodat, hogy ők is csatlakozzanak. Azon ritka könyvek egyike, melyek mosolyra és gondolkodásra késztetnek – gyakran ugyanazon az oldalon."  -Daniel H. Pink

A kategória legnépszerűbb könyvei
A szerző könyvei