eKönyv - AZ EMBERI LÉT ÚTJA

Találhatunk-e valódi boldogságot a mindennapokban?

MEGOSZTÁS: 
eKönyv - AZ EMBERI LÉT ÚTJA

Szerző Osho
Ár
2 790 Ft
Oldalszám 230
ISBN 978-963-529-431-2
Megjelenés dátuma 2013-05-02
Másoknak ajánlom
Rövid jellemzés

Az ember nem egy állapot, hanem egy folyamat. Az emberi lét azt jelenti, hogy igyekszünk meghaladni azt, amiben vagyunk, folyton haladunk előre, valamilyen távoli cél felé.

A csillagokat próbáld elérni, csak akkor fogsz nőni egy arasznyit.


Osho, XX. század egyik legtöbb vitát kiváltó spirituális tanítójának újabb könyve segítségünkre lehet boldogságunk megtalálásában.


A madarak boldogok, a fák boldogok, a felhők és a folyók is boldogok, de nem öntudatosak. Szimplán csak boldogok. Nem is tudják, hogy azok. Buddha is boldog, Krisna is boldog, Krisztus is boldog, viszont ők tiszta tudatosságban azok.


Boldogok, de nem tudják, hogy azok. Van hasonlóság a tudattalan természet és a tiszta tudatú lények között. A tudattalan természetnek nincs éntudata, ahogy a tiszta tudatban létező lényeknek sincs. Az ember a kettő között van félúton. Már nem állat, nem fa, nem szikla, de még nem is buddha. Az ember nem egy állapot, hanem egy folyamat, egy utazás, egy zarándoklat. Pontosan ezt jelenti az emberi lét, hogy az ember igyekszik meghaladni azt, amiben van, folyton halad előre, tovább, tovább... valamilyen távoli cél felé. Az ember félúton van: sem itt, sem ott nem érzi otthon magát, s elkeseredése ebből a feszültségből fakad. Az emberi létezés csak híd két állapot között. Nem lehet rajta házat építeni és otthonra lelni. Át kell menni rajta.


Az emberiség híd. Ne próbálj hát meg egyszerűen csak ember lenni, különben embertelenségbe süllyedsz. Próbálj meg felülemelkedni az emberi léten; ez az egyetlen módja az emberi létezésnek. Azért vagyunk itt, hogy emberfelettiek legyünk. Legyen ez a célod: felülemelkedni az emberi léten. Ebben a törekvésben fog igazán felfényleni emberi mivoltod. Ebben a törekvésben fogsz igazán életre kelni.


Osho: Az emberi lét útja


c. könyvből idézünk:


"Az ember az egyetlen tudatos lény a földön; ez adja örömét és bánatát. Rajtad áll, hogy bánatnak vagy örömnek éled-e meg. A tudatosság kétélű kard. Olyan érték került a birtokodba, amellyel nem tudsz mit kezdeni; mint a kard egy gyermek kezében. A kardot lehet jól forgatni, és akkor megvéd a támadástól, de sebet is ejthet. Minden, ami áldás, az épp oly könnyen lehet átok is; attól függ, hogyan használják."


Osho: Az emberi lét útja


Információ DVD-mellékletről: A legfontosabb feladat az élet választása c. DVD-melléklet Osho eredeti előadásának felvétele, amely lehetőséget ad az olvasónak, hogy eredeti forrásból élhesse át Osho közvetlen bölcsességét és humorát. Az eredeti előadásmódot tiszteletben tartva, a DVD angol nyelvű, a menüben angol és magyar feliratozás választható.

A szerző könyvei